Owsianka śniadaniowa – przepis krok po kroku

Witam 🙂 Dzisiaj szybki post z przepisem (może lepiej powiedzieć „jak ja to robię”) na owsiankę, którą często jem na śniadanie. Nie jest to nic nadzwyczajnego. Przedstawię to w punktach 🙂

  1. Wlewam do garnuszka mleko.
  2. Nie czekam aż się zagotuje, od razu dorzucam płatki owsiane (górskie/błyskawiczne).
  3. Mieszam, czekam kilka minut aż się zagotują.
  4. Przelewam do miseczki.
  5. Dorzucam ulubione owoce (najczęściej banany, truskawki, jabłka)
  6. Dorzucam muesli/bakalie/rodzynki/siemie lniane/płatki kokosowe.
  7. Dorzucam serek wiejski/jogurt naturalny/owocowy/miód.
  8. Owsianka jest gotowa do jedzenia, smacznego 🙂

specjalna wersja do powieszenia na lodówkę/tablicę korkową

Tak jak mówiłam, szybki przepis, zdążam ją robić nawet przed szkołą. Pożywne śniadanie, mam zapchany brzuszek na dobre 3/4 godziny. Wszystkie składniki oczywiście dodaję wymiennie, nie wszystko na raz. Zależy od tego, na co mam danego dnia ochotę 🙂
Jeśli macie jakiekolwiek pytania, śmiało piszcie, chętnie odpowiem tutaj.
Buziaki 🙂
P.S. Zmieniłam nieco wygląd bloga, widok jest większy, na czym mi od niedawna zależało. Niestety, nagłówek (emblemat) bloga wyrównał się do lewej strony. Może jest osoba, która poradziłaby mi jak to wyrównać?